7 drugih funkcij gumba za glasnost, ki jih morda ne poznate

Gumb za glasnost na pametnem telefonu ne deluje samo za povečanje ali zmanjšanje zvoka. Tu je še 7 drugih funkcij, ki jih lahko uporabite na gumbu za glasnost pametnega telefona.

Vsak pametni telefon, naj bo Android ali iOS, mora imeti gumb za glasnost, ki se uporablja za povečanje ali zmanjšanje zvoka. Poleg tega se izkaže, da lahko gumbe za glasnost uporabimo tudi za druge stvari.

V tem članku bom obravnaval različne druge funkcije gumbov za glasnost, ki jih lahko uporabljate na pametnih telefonih.

Katere so še funkcije gumba za glasnost na pametnem telefonu? Tu je celoten pregled.

  • 7 funkcij Power Bank, ki jih ne poznate veliko
  • 8 funkcij gumba za vklop v Androidu, ki jih morda ne veste
  • 5 drugih funkcij v letalskem načinu, ki jih morate poznati

Druge funkcije gumbov za glasnost pametnega telefona

1. Povečava / pomanjšava fotoaparata

Aplikacija kamere trenutno podpira uporabo notranje tipke za glasnost Uporabniški vmesnik-svojo. Funkcijo gumba za glasnost lahko spremenite na bližnjica za Zoom In ali Zoom Out, ko odprete aplikacijo kamere.

2. Fotografirajte

Poleg povečevanja / pomanjševanja lahko gumb za glasnost spremenite tudi v gumb sprožilca. Tako se vam ni treba mučiti z dotikom zaslona, ​​ko želite fotografirati ali snemati videoposnetke.

3. Vklop zaslona pametnega telefona

Vklop zaslona pametnega telefona se običajno opravi z gumbom za vklop ali funkcijami dvakrat tapnite, da se zbudite. Če pa vaš pametni telefon nima funkcije dvakrat tapnite, da se zbudite in gumb za vklop je pokvarjen, lahko funkcijo gumba za glasnost spremenite v gumb za vklop.

Kako lahko preberete tukaj: Kako vklopiti zaslon Android Mobile z gumbom za glasnost

Aplikacije Produktivnost Power Fix Team PRENESI OGLED IZDELKOV

4. Odklenite zaklenjeni zaslon

Druga funkcija tipk za glasnost je odpiranje zaklenjenega zaslona. Tu je zaklenjeni zaslon narejen iz kombinacije gumba za glasnost, kombinacijo lahko naredite čim bolj zapleteno. V tem primeru lahko pritisnete kombinacijo tipk za glasnost, da jo odprete.

Za več informacij o spreminjanju gumba za glasnost na zaklenjeni zaslon si lahko preberete tukaj: Načini za odklepanje pametnega telefona s kombinacijo tipk za glasnost proti glavnemu toku

Orodja za razvijalce aplikacij mb-14 PRENESI

5. Bližnjica do aplikacije

Želite hitro odpreti aplikacije? Gumbe za glasnost lahko uporabite s pomočjo aplikacije QuickClick. Poleg hitrega odpiranja aplikacij je še veliko drugih stvari, ki jih lahko uporabite samo s tipko za glasnost.

Vodič za spreminjanje funkcije gumba za glasnost lahko preberete v bližnjico do aplikacije: Spreminjanje tipk za glasnost v bližnjice do aplikacije

Aplikacije za fotografije in slike Blor PRENESI

6. Posnetek zaslona

Shranjevanje posnetkov zaslona lahko izvedete z gumbi za glasnost. Pritisnite samo gumb za zmanjšanje glasnosti + gumb za vklop, posnetek zaslona se samodejno shrani.

7. Obnovitveni način

Če želite vstopiti v način za obnovitev, morate pri vklopu pametnega telefona uporabiti posebno kombinacijo gumba za glasnost + gumba za vklop. Poleg vstopa v način za obnovitev je gumb za glasnost uporaben tudi za izbiro menijev v njem.

To so različne funkcije gumba za glasnost, ki jih morda ne poznate. Če imate druge funkcije, lahko deliti v stolpcu s komentarji!

Preberite tudi sorodne članke Glasnost ali drugo zanimivo pisanje iz Em Yopik Rifai.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found